More from: Kajak 2017

Paddling vid Kullaberg…. ojojoj

Jag gillar att sitta och drömma om alla ställen jag vill paddla på. Det finns så många som lägger ut så mycket bra info. www.kajak.nu är en av dem och att paddla vid Kullaberg har länge legat på min önskelista. När vi blev portade från Tullboden pga hemligt besök passade det ju kalasbra! Vädret var helt ok och turen blev långt över förväntan!  Visserligen kunde vi inte komma runt udden pga stökiga vågor och strömmar, men vi höll oss på norrsidan där det var finfint och oerhört vackert.

Vi startade i Arild, paddlade förbi Nimis och Arx och ut till fyren där vi vände och tillbaka. Det var så vackert, så dramatiska klippor och djurliv. Höjdpunkten blev såklart Porten men allt var härligt: Klart vatten och ljummen luft. Mer mer mer! Måste absolut tillbaka.

Vi hade hyrt en campingstuga. Mycket prisvärt. Skönt att slippa tält och ligga på en skön madrass.  Så bra man kan man det!

Dagen efter gick vi upp till fyren – i regnet belönades vi med tumlare.. massor av tumlare. Naturums personal uppskattade dem till cirka 40 djur. Fantastisk upplevelse. Jag har aldrig sett en enda förut! Nu var de där hela tiden i mängder!

Höjdaren på dagen – att paddla igenom ”porten”

Färgerna.. klipporna och de oändliga små snirkliga vägarna.. vilken paddling!

Inte förstöra den fina paddeln 🙂

så ruskigt nöjd!

Kamouflageråtta!

alla dessa passager!!!

Strax väster om Arild såg det redan ut så här!

Njutbart!

Tjoho – härinne är jag!

Lunch i liten liten vik

mysig paddling!

Vi stannar för lite geocaching

En mink kanske? Eller vad är det nu för djur? Inte en utter.. lite för liten tror jag. Tips emottages!

21 km blev det fram och tillbaka från Arild till Fyren.

 

Share

Paddling

Tänk vad man hinner om man vill! Hem… fixa middag. Paddla en mil i ljuvligt kvällsljus. Åh vad det känns bra. Tjatar och tjatar – men är sååå nöjd med att ha min kajak lättåtkomlig precis vid vattnet!

En mil runt Stenungsön och Källön och ner till Lilla Brattön.

Share

Som en sommardag!

Vi kom iväg tidigt!  Iväg med kajakerna före 9 och mot Hållö.. fast det visste vi inte då. Vi tog oss till Lösa tångarna… vidare till Stenskär och sist till hållö där vi hittade en klippa i lä och grillade lite korv och bröd till lunch. Såååå härligt!   Soligt, stilla, båtfritt och lite lite medvind när vi skulle hemåt.  Sedan lite provflygning med Mavicen på bryggan, grill och så samkväm på bryggan på kvällen. Det känns verkligen som om sommaren rivstartade!

Strandfynd på Lösa tångarna!

Trift .. så fina!

Den här var väl fräck! Som en orm som stendött in action!

Bra fotat av Bengan!

Hållö Hållö Hållö… detta härliga ställe! Tänker ofta på Hållö, vill alltid hit!

Bengan verkar nöjd!

Solnedgång på tullbodens brygga

Elin åker wake surf.. hon är sååå coool!

 

Och så den första lilla filmen med drönaren… vågade inte flyga ut över havet idag.. nästa gång kanske 🙂

Share

Paddling i Stigfjorden

En skön dag där vi skulle paddla runt lite lätt och logga cacher på öarna i Stigfjorden.. det var planen.  Det blev en bra dag – men vi fick slita stenhårt för de cacher vi loggade!  Långt mellan holmarna var det i motvind och en del av dem hittades inte. Men trevligt hade vi och man blir stark av motvind!

En go dag!! Paddlade från 09.30 till 18.00…. det är länge!

Första-fikan. En underbar vik där vi stannade utan att logga.. ovanligt!

Skönt att komma i lä. Här var det sommar känsla! Så var det inte i motvinden!

Mysigt!

Lite urblåst – men nöjd!

Här sitter vi och har det gott! Jag, Christer, Turid, Fredrik, Michael och Camilla

Share

Knorr på en måndag!

Nu har jag kajaken i Stenungsunds SUP-klubbs container och jag klarar själv att bära ner den till vattnet, det är bara 5 meter. Jippie! Ikväll tog jag äntligen tag i detta och fick mig en suverän kväll i kajaken. Lite lite vind när jag startade men sedan mojnade det och det var bara att njuta. Jag paddlade till några öar där jag kunde logga ett par burkar. Canadagässen var inte så nöjda med besöket men jag höll mig undan deras bon.

Säl-skap fick jag av en nyfiken säl som följde med en bit. Så mysigt!  Jag älskar verkligen den sena kvällens ljus… Måste göra detta oftare!

Loggstopp!

Från småbåtshamnen och rakt ut till de små öarna och tillbaka… cirka 8 km. Hann precis tillbaka innan mörkret kom!

Åh så härligt ljus på lotsbåtarna i Stenungsund

Med Tjörnbron i bakgrunden 🙂

Share

Paddling i Säveån

Tillsammans med 14 andra glada paddlare så lade vi kajakerna i Jonsered och paddlade ner till Göteborg i bästa vårvädret.

Visserligen har träden inte börjat knoppa ännu men det var fint och lite oväntat att paddla i sådan här miljö så nära stan. Biltrafiken hördes i bakgrunden, men ändå var det ganska vilt runt ån. Gott om nedfallna träd var det – och just där får man se upp för, där blir det gärna lite extra strömt.  Extra strömt blir det också när man ska ta sig under broar där vattnet trängs ihop. Så är det t ex i Partille där det strömmade på bra.  Det fick en av våra medlemmar erfara och det blev ett dopp i det väldigt kalla vattnet.   Han kunde dock inte ha valt ett bättre ställe att kapsejsa på.

Hela gänget minus en person paddlade vidare nerför ån. Fin underhållning bjöd Robin på. Han måste ha paddlat nästan dubbelt så långt som vi andra, korsade ständigt ån och när inte den utmaningen räckte till så paddlade han baklänges… se filmen för bevis.

Vi stannade nära Kviberg, låg på grässlänten och åt lunch i solen och tyckte inte det minsta synd om oss själva. Därefter vidare nerförbi Sävenäs, SKF och ut i hamnen där vi passerade Drömmarnas kaj, paddlade på insidan av Barken Viking och förbi Operan för att göra stor entré in i Stora hamnbassängen.  Visst väcker 14 färgglada kajaker lite uppståndelse när vi kommer som en liten armada. Vi blev både filmade och fotograferade rätt mycket under vår rundtur i Vallgraven.  Förbi Brunnsbarken, Trädgårdsföreningen och Feskekyrka innan vi kom ut i hamnen igen. Där höll Älvsnabben undan för oss.. eller nej – det var nog tvärtom. Vi väntade snällt tills den både lastat ur och i passagerare vid Stenpiren.

Vi avslutade dagens tur vid Point65 vid Operan. V´Jag hade kontaktat dem innan och frågat om vi fick ta upp kajakerna på deras fina kajakbryggor – det fick vi och Mats stod själv och välkomnade oss och erbjöd finfin service genom att dra upp iallafall de första på bryggan.  Vi ilade till parkeringen på andra sidan huset och med bara EN MINUT tillgodo låste vi upp bilarna och körde fram till bryggan. Perfekt!

Share